2017. június 23., péntek

Ez is megvan, még sincs este!






Ez volt Anyu kedvenc felkiáltása, ha elvégzett valami roppant módon „nemszeretem” feladatot! Letudta, és még temérdek idő állt előtte, a neki kedves, további elfoglaltságokra.

Most – a legnagyobb örömmel – én is elmondhatom, hogy na, végre ez is megvan, bár közben azért egy-két este eltelt!

Legelőször, már hetekkel ezelőtt, elkészültem az eper-dzsemmel. Ott sorakoznak az üvegek, szépen, egymás mellett, a kamraszekrénynek épített, saját szellőzőkkel ellátott konyhaszekrény egyik polcán.




Aztán a múlt hét, két egymást követő napján, elkészült a cseresznye kompót (vagy mi), magozott cseresznye a saját levében, jó kompótnak, gyümölcssalátába, leszűrve süteményekbe, szósz főzésére.




Akkor még így várakozott a sorára, a sárgabarack:


Végezetül üvegbe került a sárgabarack dzsem is, és most egy időre elmondhatom, hogy a befőzés szünetel!



Meggyet nem teszek el, mert annyira megfelelő nekem a fagyasztott, magozott meggy, arra a pár célra, amire felhasználom, hogy kár vele pepecselni.

Legközelebb egy kis őszibarack kerül sorra, ha keményebb, feles, hámozott kompótnak, ha érettebb lekvárnak, Zalán unokámnak ez a kedvence. Következik ez után az apró szilvából az ecetes szilva, sült húsok mellé kedvencünk, és télre legfeljebb még olyasmit főzök majd be, ami nagyon megszólít, most például néhány üvegecske egresről ábrándozom, de majd meglátjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése