2015. június 24., szerda

Anyai dédnagynéném, Hübner Flóra

Hübner Flóra, a Dédapám, Hübner Rudolf testvére volt. Túl azon, hogy mai értékrend szerint is szépnek látom, azért érdekes a története, mert trükkös, női kurázsi szerint élt.



A képen is látható, hogy jólétben élt, gazdag környezetben, a családi legenda szerint a Hübner család a bárói család része volt, a most 80 éves nagynéném szerint ő még Hübner baronesznek született (így persze a nővére, az Édesanyám is).

A képen látható egy fiatalabb kislány, Flóra néni húga, úgy tűnik, hogy egy évtizedre tehető a kettőjük közötti korkülönbség.

A szülők fantáziája nem volt túl szárnyaló, ugyanis az egyik lány neve Flóra Eleonóra volt, míg a másik viszont Eleonóra Flóra névre hallgatott. Telt-múlt az idő, és a kisebbik lányka megbetegedett, meg is halt. Flóra néni meg nem ment férjhez időben, úgy 16-17 évesen.

Már igencsak vénlánynak számíthatott, amikor úgy döntött, hogy a további életét a húga papírjaival fogja leélni az életét, és így is tett. Így ment férjhez (valószínűleg egy nála fiatalabb férfihoz), és soha senki nem suttogta a háta mögött, hogy mennyivel öregebbnek látszik, mint a férje.


A képen a kamaszlány a Flóra néni, a szülei: Hornych Antónia és Hübner József, a nagyfiú a dédapám, Hübner Rudolf (az idősebb, mert a fia, a nagyapám is így kezdte, csak később lett Hargita Rezső, de ez egy másik történet), a fiatalabb fiúcska Heinrich.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése