2018. január 6., szombat

Nincs nagyszerűbb…






Aligha van a világon nagyszerűbb élmény annál, mint amikor a nálad alvó unokád, aki szintén hajnalban ébred, mint te, egyszer csak kitárja a hálószoba ajtaját és csak annyit mond, gyere Mandi, nézd meg milyen csodálatosak a fények!

És csak álltok, és álltok, az unoka az ágyon, te a földön, összeborulva, összesimulva, és nézitek, amint a mesterséges és természetes fények villódznak, változnak, erősödnek és halványulnak a szemetek láttára!

Egy gyerekkori emlék sejlik fel, amikor Apuval ültünk a ráckevei ház, „betonján”, azon a négy négyzetméteres, sima betonfelületen, ami a szomszéd ház és a nyári konyha szegletében, a hajdani tyúk- és disznóólak helyén megmaradt, és esténként nézegettétek az esti égboltot.

Apu biztonsággal kalauzolt a csillagképek térképén, én máig is, csak a kis- vagy nagy Göncölszekeret ismerem fel, ki tudja, hogy melyiket, és mintha egyszer az életben, láttam volna a Fiastyúkot is, de a többi, örökös rejtély maradt, na, meg csodás emlék!

Zalán elmesélte, hogy Mamival, Zsófi lányommal olykor, esténként, hanyatt feküdtek a kertben, és csak nézték a csillagokat!

Ha semmi más, csak ennyi volna az apámmal közös hagyatékunk (pedig pontosan tudom, hogy ennél százszorta több), akkor már sokkal többet kaptunk és adtunk, mint amit valaha remélhettünk! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése